Adem Afdrukken E-mail
Geschreven door Fengo   
zaterdag, 18 mei 2013 21:10

Inleiding:

 

Wie ben ik en Wat is de Levensboom:

 

Ik ben de schrijver van dit verhaal en mijn naam is Fengo, jullie zullen me beetje bij beetje leren kennen doormiddel van dit verhaal net zoals ik mezelf steeds beter leer kennen elke keer als ik weer in mijn boek duik, in dit boek duik, ik zit erin snap je ik ben hier, ik spreek tot U geest en tot U verbeelding. Ik vul je geheugen met mijn woorden, ik ben een onzichtbare voeding die door het gehele boek stroomt en 1 voor 1 de personages erin tot leven doet komen.

 

 Wil ook jij deel uitmaken van dit verhaal wees dan aandachtig en kom erin ga mee met de stroom en laat je zo meevoeren naar het fantastische Theater van de Letterfee.

 

Het theater van de Letterfee bevind zich in de levensboom, het diagram van deze Levensboom is de magische kaart waarmee wij door dit boek kunnen reizen, laten wij dus een gaan kijken wat deze levensboom en deze magische kaart precies voorstellen.

De Levensboom

De levensboom is als een innerlijke landkaart die ons alom aanwezig omringd

 

De levensboom is opgebouwd uit 10 sferen en een 11de die niet altijd word afgebeeld. Deze sferen worden Sephiras en Sepiroth  genoemd, wat  iets wilt zeggen als wielen van licht. Het zijn wielen van energie die vergelijkbaar zijn met de Chakra’s de energie centrums die zich in ons bevinden.

Deze 10 energie centrums worden ook in verbant gebracht met de nummers die ze dragen  met de numerologie, de planeten (astrologie) en met de tarot kaarten en het Hebreeuws alfabet, waarvan de letters zich bevinden op de wegen die de verschillende energie centra met elkaar verbinden.

 

Al deze symbolen stellen innerlijke en uiterlijke krachten voor, maar ik ga het vooral hebben over de innerlijke krachten, omdat ik denk dat de oplossing voor alles, in ons zelf licht, en dat we alleen door onszelf te verbeteren, de wereld kunnen verbeteren.

 

Mooi geschreven maar nu moeten we het nog leven.

 

Mooi gezegd, maar het is nog niet gedaan.

Kom het is tijd om te gaan.

Kom dan planten wij het zaad, kom want het is nooit te laat. De taal, de omgedraaide letters zullen ons helpen. Wij zullen de Tijd omdraaien en alle fouten wissen. Het zaad van de boom is gepland in dit boek, met deze woorden en zal tot vele zinnen, verhalen, hoofdstukken, vruchten van letters worden. 

 

Kether de eerste Sefirah van de Levensboom is de Kroon maar ook het zaad,

 

begrijp de taal, te Laat, te Laat.

De tijd tikt als letters voor je ogen.

 

Zie je een Wit Konijn dan heeft je fantasie je niet bedrogen.

 

Kether eerste Sefirah van de Levensboom

 

De 1 staat voor Kether en Kether is het eerste waaruit al het andere is voortgekomen.

 

Kether is het begin vandaar dat wij dan ook hier met ons verhaal zullen beginnen en deze gekke inleiding snel achter laten om op avontuur te gaan in leukere gedeelten van het Boek.

Als het boek het ons toelaat tenminste, 

als de Schrijver wil schrijven

en de Fee onze wensen wil vervullen.

Wie zijn wij? Wij zijn de personages van het boek,

 

wij zijn 1 met het Boek en het boek is 1 met ons.

Wil jij ook 1 zijn wil jij ook deel uitmaken van het verhaal?

Trek, Kies of koop dan toch een kaartje,

 

kom kom naar het Theater van de Letterfee.

Stilte zei het boek wat zeer eigenwijs was en haar bomenkwekerij niet zomaar de mond liet snoeren, vooral de mond van Kether niet, want uit deze mond was Adem gekomen en deze Adem dacht en dacht en stelde zich van alles voor deze Adem bracht en brengt nog steeds dit boek tot leven, deze Adem is en wanneer de personages leren om stil te zijn zullen zij Hem kunnen horen en zullen zij inzien dat Zijn boodschap zich overal bevind. Adem is A, adem is 1 dus laten wij doorgaan met het eerste zodat Alice zich kan ontsluieren en meer vertellen over het witte konijn, de tijd die ons uitnodigt om mee te gaan naar het grootse Theater van de Letterfee wat al lang begon voordat ook maar iemand het doorhad.

 

De 1 van Kether word ook in verbant gebracht met de vier azen van de tarot en de speelkaarten deze kaarten representeren alle 4 een kans, een nieuw begin, het begin van een ontwikkeling van één van de energieën die deze kaarten representeren.

 

Maar welke energieën representeren de kaarten dan vroeg een dwaas die zijn mond niet kon houden. De Letterfee stuurde hem gelijk naar neptunus waar hij in alle stilte zijn lesje kon leren.

 

De moderne astrologen brengen Kether in verband met Neptunus.

 

Kether staat voor de wilskracht, de levensenergie, maar ook voor de geest en de geestkracht.

Deze geest is een vurige geest, een spontane en inventieve geest, het is de hogere intelligentie,

 

die sneller reageert dan elke gedachte. Kether staat helemaal bovenaan op de levensboom en stelt dan ook het hoogste het beste in onszelf voor het is de ster die we allen zijn. Het is ons hogere Ik, ons hogere Ego, de goddelijke vonk  in ons.

 Het is het gene dat je echt wilt diep vanbinnen in jezelf, degene die je echt bent, diep vanbinnen in jezelf.

 

 Het doel van je leven, Je taak. Je lotsbestemming zei de Magiër

 

de Letterfee lachte en begon met vragen te stellen.

Wat is je doel. Wat wil je, wat wens je?

 

Ik weet niet wat jullie willen, maar ik weet wat ik wil: ik wil dit verhaal afmaken en uitgeven en het is mijn wens dat jullie er allemaal ten volle van genieten en er veel uit bijleren.

 

Dat dit Boek een schitterend avontuur mogen zijn waar iedereen van kan genieten.

Een levend avonturen boek vol geheimen,

een schitterende Godin die wij allen lief kunnen hebben.

 

Heb mij lief, lees mij, ontdek mij kreunde het boek dus waagde ik mij nogmaals in haar schitterend paleis en keerde zodoende terug naar het heerlijke verleden waaruit dit hele verhaal ooit was ontsproten.

alt

Het Meer

 

Haar bron was tot een Meer geworden waar ik Meer van wilde weten en voelen vandaar dat ik besloop om stil te zijn en meer te lezen over Haar, om mij te interesseren in Haar in plek van er steeds meer en meer bij te schrijven, in plek van maar door te gaan met er mijn eigen woorden bij te voegen en zodoende de zalige stilte die Zij ons allen aanbied steeds te verstoren.

 

Laten wij dus genieten van Haar stille gezang en ons hart openen voor de Adem, het ritme der oneindigheid wat steeds door andere personages spreekt totdat uiteindelijk de nieuwe morgen in zijn volle glorie aanbreekt.

 

Ik ben het Meer, het Meer van Alice, het Meer van de Magiër.

 

Mijn Meer is een Meer van Adem. En dus onzichtbaar.

Mijn Meer is een Meer van liefde. Een Meer wat ik soms zie glinsteren als een ster in de ogen van mijn geliefden. Mijn geliefden zijn Meren, meren van licht, en meren van donker, meren van stilte en meren van geluid.

 

 Het eerste Meer was het Meer van Adem. Het Meer van de A.

 

Ik wilde meer van de A, ik wilde en wil nog steeds de A beter leren kennen.

 

Ik wil Alice aanschouwen in al haar glorie.

Het Witte Konijn liet mij niet met rust en bleef maar op de tijd wijzen en zei dat ze dringend haar intrede wilde doen.

 

Stilte Schreeuwde het Boek wat zo langzamerhand gek werd van de personages die voor hun tijd het theater binnen kwamen lopen en er niets van begrepen, gelukkig waren Meer en Adem er die haar geruststelden door een vrolijk liedje te zingen over de heerlijke tijd die niet bestond en de toekomst die zich hier en nu creëert met elke letter met elk woord dat zijn bijdrage levert aan de gedachten en aan de zinnen die in dit boek wonen.

Maak je geen zorgen over morgen zei het witte konijn wat gelukkig van gedachten was verandert en zijn horloge even had stil gezet om van de tijdloze muziek der liefde te genieten.

Kom, kom maak kennis met het heilige alfabet, maak kennis met de A en Adem  Adam, laat je niet misleiden door geletterde illusies en ontdek je Naam, ontdek wie je bent en wat je hier komt doen.

Maak kennis met jezelf en ontdek Mij fluisterden Zij waarna de muziek verstomde en de Aleph haar intrede deed.

De Aleph.

De waarde van de Aleph is 1.

 

Aleph en Kether zijn 1 en de bron van Alles,

Zij zijn het bewustzijn en de goddelijke naam van dit bewustzijn is Aihah, of Eheieh. Een Naam die meestal vertaald word door ik ben, maar die ook vertaald kan worden door  de A die was. Omdat de E/A van Eheieh de Aleph is en de Letters die volgen was willen zeggen.

 

A was, de vervoeging van het werkwoord Zijn natuurlijk.

 

Maar omdat toeval niet bestaat zou het ook wel de was die het lijk levend maakt kunnen zijn.

 

De Adem die de Natuur bevrucht. Alle woorden horen bij elkaar, en apart kunnen zij nooit het zijn beschrijven. Ik ben, het zijn, was dus de Aleph, Alice en de Magiër van Kether.

 

Maar de beschrijvingen van Haar naam hadden nog veel Meer te bieden. Omdat Zijn Naam de bron van dit Meer was. Zijn Naam Was 1 in het Meer.  Maar wanneer wij dit Meer willen benoemen. Verdelen wij het en zullen wij nooit deze eenheid kunnen bereiken.

 

 

Haar, Zijn Meer

 

Haar Zijn was Hem een lijk wat tot leven geblazen werd en zich oprichtte tot het hoofdpersonage van dit bizarre verhaal, een verhaal waar hij van hield, een boek wat de moeite was om meerdere malen te herlezen en herschrijven, een schitterende woning waar hij met plezier in wilde verblijven en een prachtig theater van waaruit hij zijn boodschappen aan de mensheid kon brengen.

 

Hij is de Fee en Zij is het Theater, Wij zijn de personages die in Hen zijn en Zij zijn de personages die in Ons zijn.  Allemaal theater van de Letterfee die hiertoe door Adem werd aangezet.

 

Tijdloosheid om verder te gaan

 

Zei het witte konijn wat zich getransformeerd had tot een schitterende Godin.

De Godin keek ons verleidelijk aan en nodigde ons uit om samen met haar het eerste meer te gaan verkennen, zij beloofde dat ze ons zou verwennen en liet haar blauwe kleed op de grond vallen waarna zij als een schitterend wit licht werd wat ons meenam naar het eerste meer.

 

Het eerste Meer was zonder woorden en zonder worden. Het eerste Meer werd gevuld door het oneindige Liefdeslicht, de Ain Soph Auor.

Dit licht is gemaakt van alle kleuren, dit licht is als een regenboog van liefde. Dit licht is de harmonie der Tegenstellingen. In dit licht zijn de tegenstellingen zich nog niet bewust van zichzelf. Zij zijn onschuldig, zij zijn Maagd, het zijn de Maagdelijke geliefden die 1  Zijn. Het zijn de Vader en de Moeder van ons universum, die nog geen vader en moeder zijn.

 

Zij zijn de kroon van licht,

 

de Regenboog die alles verbind.

Zij zijn Kether.

Kether is mijn geliefde.

Kether is Alice.

Alice is zo volledig, dat deze tekstjes altijd onvolledig zullen blijven. Maar Meer waarden heeft zij gekregen, Meer Waarden, Meer Woorden, en Meer Zinnen. Meer Verzinsels van Mijn Zelf, de Elf.

 

De Elf

Wie is de Elf?

De Elf is de Aleph, de Elf is Alice, de Elf is Adem, de Elf is zonder te zijn.

Wie is hier zei het Boek en Meer was zeer tevreden.

 

Meer informatie over de Levensboom is te vinden via de volgende link: 

http://www.huisvande72engelen.be/de-levensboom.html

 

 

 

 

Share
 
SEO by Artio