Fengo en het magische schilderij Afdrukken E-mail
Geschreven door Fengo   
maandag, 11 februari 2013 15:08

 

Welkom op de Maan en welkom op Mercurius.

Venus heet U welkom in het theater van de letter Fee.

Zij wachtte op mij, de schoonheid zelve. Ik keek naar haar, ik begon steeds meer te houden van het licht dat zij weerspiegelde. De Maan, wat was zij mooi, ik vroeg me af wat haar echte naam was. Toen zij mij om een nieuwe naam vroeg, alweer een naam zei ik. Heb je nu nog steeds niet genoeg namen. Neen bij lange na niet, geef me een naam of ik gooi je door het gat van de Meermin naar hoofdstuk 2.

Dat kan mij niets schelen, ik heb daar nog veel te doen.

Alstublieft Fengo geef mij nog een naam.

Ik keek naar mijn geliefde, zij schitterde in het licht van de maan.

De sterren dansten rond haar witte gelaat, een gezicht dat tegelijkertijd mooi en angstaanjagend was. Haar ogen drongen tot diep in mijn geest en vroegen een naam. Haar blik was als vuur, en ik zag dat zij geen oogleden had.

Opeens leek het of ik een witte demon met rode ogen voor mij had. Ik had schrik en riep dat haar naam angst was. Ik wilde wegrennen maar zij riep 'Tsgna'. De wereld draaide zich om en zij stond terug voor mij. Heb geen angst, heb mij lief.

Liefde is mijn naam zei het monster dat voor mij stond.

De wereld begon te draaien, de woorden vielen in stukken uit elkaar om andere talen te vormen. Het wiel las ik en het wiel draaide, Het wiel draaide als een rad in een rad ik rende en viel, ik rende en viel.

Opstaan, tijd om op te staan.

Dus stond ik op uit het vallen, waarna ik verder sliep en droomde. Ik droomde dat ik in mijn boek zat. Ik zat in hoofdstuk 9. Mijn fantastische fee√ęn en elfen, de personages uit mijn theater leken zich allen ten zeerste te vermaken en speelden spelletjes met mij zoals ik spelletjes met hun gespeeld had.

Ik vroeg me af of alles wel goed liep. Liep Mehiel wel in het juiste ritme? Verschenen alle personages wel op het juiste tijdstip? Ik vond het nogal een chaotisch theater dat toch enigzins naar waanzin neigde.

En ik besloot dus om mijn redder, de regisseur, Mehiel Genie numero 64 op te roepen.

Ik zong zijn naam in drie tonen en toen verscheen hij.

Ik drukte hem de hand en feliciteerde hem met zijn nieuwe verschijning.

Je lijkt wel een mens en een prachtexemplaar ook nog bovendien, zei ik al lachend.

Mehiel glimlachte terug en vertelde mij dat het zo makkelijker was om de zaken in het theater te regelen. Ik keek hem begrijpend aan en vroeg hoe het er eigenlijk allemaal voorstond. Fantastisch zoals altijd, alles verloop volgens plan. Maak je geen zorgen. Word nu maar rustig wakker, maak wat te eten en rust wat uit op de Aarde.

ik zal hier op je wachten en vanavond als je terug komt zullen we verder praten oké.

Ik wist dat vanavond snel was en gaf hem dus zijn zin, tot straks iedereen.

Daar ben ik weer, in het meer, op de Maan, tijd om verder te gaan.

Ik liep naar boven op een onzichtbare trap. Cirkels van licht en kleur namen mij mee naar de grote meermin.

Zij opende haar poort en ik kwam terecht in het Theater van de Letter Fee.

Ik liep nogmaals naar boven, omdat ik zag dat Mehiel nog steeds op het hoogste balkon zat recht tegenover het podium. Ik voegde mij bij hem zonder een woord te zeggen en ging zitten op een rode zetel.

Welkom Fengo, welkom thuis, waren de eerste woorden die Mehiel sprak. Hij keek mij aan en vertelde me dat het tijd was om terug naar het begin te gaan. Je bevindt je nu in hoofdstuk 9, je hebt al veel geleerd en veel gekregen.

Het einde is nabij, maar je bent vrij, zo vrij als een schrijver maar kan zijn en dat is fijn.

Weet je nog Fengo toen het allemaal begon, herinner je je de eerste teksten en het dagboek van de dwaas, herinner je je het begin van deel 2 dat je ooit geschreven hebt?

Ja antwoordde ik en zei dat ik het zo op kon zoeken. Doe dat, zei Mehiel. In hoofdstuk 9 zal deel 2 tot leven komen en de 9 hoofdstukken aanvullen met liefde en wijsheid. Deel 2 zal voor het evenwicht zorgen. Ga, ga Fengo, zoek deel 2 en kom weer terug.

Ik nam een aanloop en sprong vanaf het balkon in de spiegel die op het podium stond. Ik veranderde in pure energie en kwam terecht in de hoofdcomputer van het theater. Ik zocht mijn weg naar het middelpunt. Gelukkig dat ik het middelpunt kon voelen want anders zou ik het nooit bereikt hebben.

De weg ging door het theater, het theater dat steeds veranderde maar toch het zelfde bleef. Soms was het een museum of een filmtheater, dan weer een danszaal, café of restaurant met steeds andere mensen andere gezichten en andere verhalen.

Eeuwigheid! Ik zat vast in het eeuwige beeld van het theater, het middelpunt van waaruit alles begon. Dit middelpunt redde mij, het trok mij aan en zo kwam ik tot stilstand.

Hier was een schilderij, mijn schilderij.

De gele elf lachte en zei dat het tijd was voor deel 2, en dat deel 2 ook deel 1 was omdat het al eerder bestond. Delen draaien als tijd in het hoofd van de verdeler, maar het beeld is nu, het beeld is alles en vertelt zonder woorden... Welkom in het schilderij, welkom in mij.

Het Magische Schilderij

Het is allemaal begonnen dankzij een kunstwerk dat ik creeerde met als oorspong de keizer van de tarot, maar voor ik het wist voegde de de keizerin zich eraan toe, op zo'n manier dat zij beiden een derde persoon vormden: een rode, een gele en een blauwe persoon. Daarna heb ik de tekening in de vier windrichtingen laten uitvloeien waarna ik heel de nacht lang enthousiast verder schilderde en er zo een mandala ontstond van wel 12 personen met een mooie ster in het midden. Toen werd het schilderij afgewerkt met punten in relief terwijl ik magische namen zei die ik zelf niet eens kende.

Het was heel gek. Terwijl ik schilderde spraken er stemmen tot mij, eerst goede stemmen en dan, bij de laatste punten slechte stemmen. Tegen de tijd dat ik klaar was met schilderen ontwaakte de Zon en straalde haar licht op het kunstwerk waardoor¬†de punten die ik er in reli√ęf op had gezet hun schaduwen wierpen waarna het schilderij tot leven kwam.

E√©n stem, de stem van de engel Gabri√ęl denk ik, zei tegen mij dat dit schilderij mijn levenswerk was.

Vanaf die dag ben ik op zoek naar de betekenis van dit schilderij, wat ik EHEIEH noemde, wat wilt zegen IK BEN. Dus vanaf die dag ben ik aan het proberen om dit zijn te begrijpen.

Het spel van het zijn

Mijn eerste idee was om van dit kunstwerk een spel te maken, het spel van het zijn.

De punten op dit schilderij deden denken aan de levensboom, maar dan vier levensbomen die in het midden samen kwamen. Dit gaf een speelbord waarop ik aan elke kaart van de kleine arcana van de tarot een plaats gaf en beetje bij beetje een psychologisch spel ontwierp.

Elke kaart en plaats op het bord stelde een goede of slechte eigenschap voor en het was de bedoeling om zonder slechte eigenschappen in volledige vreugde en goede gezondheid het midden te bereiken, dan had je gewonnen.

Maar er waren nog oneindig veel andere mogelijkheden en ik kon er een heleboel verschillende spellen van maken dus besloot ik om me eerst eens wat dieper in de tarot en in de levensboom te verdiepen vooraleer ik mijn kunstwerk vervolmaakte.

http://www.huisvande72engelen.be/de-levensboom-het-huis-der-engelen-en-aartsengelen.html

En zo begon de zoektocht naar de ster, de ster in mij en de ster op mijn schilderij. Ik zocht haar overal en zij bracht mij in contact met de engelenkrachten waarvan de tarot eigenlijk afstamde, de 72 genie√ęn van de kabbalah.

Mehiel en ik bekeken de tekstjes, ik zei hem dat zij goed in hoofdstuk 1 zouden passen.

Maar hij zei dat hoofdstuk 9 beter was, het einde en het begin moeten zich verenigen als wij de cirkel willen vervolledigen.

We keken naar de teksten die volgden, we lazen het boek en zagen de boom, een prachtige boom.

Het schilderij en het spel waren tot een boek uitgegroeid, maar een boom zouden ze altijd blijven.

Mehiel en ik zaten nog steeds op het balkon en keken naar de boom die op het podium stond.

Fee√ęn en elfen vlogen rond de boom, kaboutertjes dansten om zijn voeten. Elmen zongen aan zijn wortels en meerminnen zwommen door zijn sap, zijn sap zwom door de meerminnen, doorzichtigheid en tastbaarheid. Realiteit of hallucinatie, ik wist het niet meer, de kaarten dansten.

Naakte vrouwen bouwden een toren met hun eigen lichamen, zij zongen van genot. De negen prinsessen van chaos zweefden als meerminnen door de boom. Zij waren één met de boom.

Een Prins zat op zijn knie√ęn aan de boom. Hij zocht zijn geliefde, de onzichtbare prinses.

De prinses van het sterrenlicht. 

Mooi spectacel en zeer origineel, zei Mehiel. Maar nu is het tijd voor serieuzere zaken,

serieuzer dan de levensboom? 

Nee natuurlijk niet maar het zaad van de boom is de kroon van de boom, en de kroon bevind zich in hoofdstuk 1, Kether is de kroon en ik wil dat je de kroon naar hoofdstuk 1 brengt en alle andere teksten die er mee te maken hebben ook.

Begin met de tekst over de levensboom in hoofdstuk 1 en plaats daar de Kroon/Ketter.

Wij gaan dit boek in een echte levensboom veranderen.

Laat de transformatie beginnen. 

Ik verscheen op het podium, Mehiel vroeg me waarom ik zo triest keek. Ik antwoordde hem dat mijn boek maar een gek verhaal was, en dat ik niet echt meer zeker was of alles wel een goed idee was. Kon ik niet beter een tweede boek beginnen en alle slechte ervaringen gedachten en daden achterwege laten, een serieus boek over Kabbalah?

Dat kan, alles kan, thee kan koffie kan.

Zei Mehiel en vroeg of ik een tasje wou.

Ja dat lust ik wel een lekker tasje koffie. 

Dus ging Mehiel de koffie halen.

Waarna wij beiden weer gingen zitten.

Heb je de kroon geplaatst in hoofdstuk 1?

Ja en een beetje uitleg over kether.

Prima wanneer je daar wederkeert zul je verbaast staan van de mooie Boom die het zaad reeds geworden is.

Ik heb trouwens een link nagelaten zodat alle andere personages in het Theater alvast een reisje naar de Toekomst kunnen nemen, maar jij moet verder je moet de liefde en de vergiffenis van Hochmah naar hoofdstuk 2 brengen. 

Bespaar ons je spectaculaire transformatie rijzen, ik zal je er met 1 vingerknip naar toe toveren.

Ik knipte de tekst en Mehiel knipte met zijn vingers, waarna ik met tekst en al naar hoofdstuk twee vloog.

 

 
Share
 
SEO by Artio